Το Cosplay, ελληνιστί κοστουμοπαιχνίδι, είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Οι παίχτες (cosplayers), φορούν κοστούμια εμπνευσμένα από χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών και Ιαπωνικών καρτούν, διοργανώνουν events και διαγωνισμούς και φωτογραφίζονται για τα social media και τα σχετικά websites.

 

Το φαινόμενο Cosplay συναντάται περισσότερο στην Ιαπωνία αλλά και την Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη. Μια ερώτηση είναι το κατά πόσο διαφέρει από την κλασική αποκριάτικη μεταμφίεση και πού είναι το τόσο-πια-ξεχωριστό ενδιαφέρον σε αυτό το φαινόμενο.

 

Είναι απλό - ο παίχτης, δεν αρκεί μόνο να βρει τον ήρωα-χαρακτήρα που θα υποδυθεί - αυτό που λέμε τις απόκριες «τί θα ντυθείς;»

 

Ο παίχτης είναι και ο δημιουργός του κοστουμιού, των αξεσουάρ, του μακιγιάζ, του πολύ ιδιαίτερου χτενίσματος και οφείλει να είναι πιστό αντίγραφο του εκάστοτε χαρακτήρα κόμικ. Μόνο έτσι θα εντυπωσιάσει τους φίλους του Cosplay και τους κριτές των τυχόν διαγωνισμών που θέλει να λάβει μέρος.

 

Οι παίχτες (ή δημιουργοί) λοιπόν, είναι αναμφισβήτητα καλλιτεχνικής φύσης άτομα, με ταλέντο στην κατασκευή ρούχων και κοσμημάτων και συνδυάζουν φαντασία και δημιουργικότητα. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό και μπορούν να ενσαρκώνουν το ρόλο τους με απίστευτη επιτυχία.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι φωτογραφίσεις των Cosplayers, καθώς οι φωτογράφοι επιλέγουν κυρίως εξωτερικούς χώρους, εντυπωσιακά τοπία με παράξενες ομορφιές που παραπέμπουν σε παραμύθια με δράκους, νεράιδες και ιππότες.

 

Μπορεί λοιπόν οι γονείς να μην αγαπούν ιδιαίτερα τα video games γιατί αποσπούν τους νέους από το σχολείο και άλλες αντίστοιχες ασχολίες - οταν δεν τρέχουν στις παραλίες. Όμως η μόδα του Cosplay έχει όπως φαίνεται δημιουργικό χαρακτήρα και αποτελεί ευκαιρία για μια εξωσχολική δραστηριότητα. Μάλιστα πρόκειται για δραστηριότητα που εξάπτει τη φαντασία και διαφέρει από όλες τις άλλες - και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο ενδιαφέρουσα από άλλη μια ώρα Αρχαίων... 

Αν ψάχνετε στολές για πάρτι ενώ δεν είναι Απόκριες, μπείτε στο www.looklike.gr ! Διαθέτουμε τις καλύτερες και πιο ποιοτικές αποκριάτικες στολές όλο το χρόνο, για θεματικά πάρτι και εκδηλώσεις! Στη συλλογή μας θα βρείτε καπέλα αποκριάτικα για θεατρικές παραστάσεις, άμεσα διαθέσιμα σε στοκ, όλο το χρόνο, στην αποθήκη μας στην Αθήνα. Αν πάλι ψάχνετε ψεύτικα μουστάκια ή περούκες αποκριάτικες για κάποια φωτογράφιση ή θεματική παράσταση, props θεματικά, αποκριάτικα γυαλιά, τότε σε εμάς θα τα βρείτε όλα, όλο το χρόνο διαθέσιμα σε ποσότητες άμεσα διαθέσιμες! Αποστολή σε όλη την Ελλάδα σε 24 ώρες! Στολές Halloween και χριστουγεννιάτικες στολές όπως στολή Άη Βασίλη όλα άμεσα διαθέσιμα όλο το χρόνο! Στη συλλογή μας θα βρείτε την πιο μεγάλη ποικιλία σε αποκριάτικα είδη, αποκριάτικες στολές για μεγάλους, παιδικές αποκριάτικες στολές και πρωτότυπα αποκριάτικα αξεσουάρ που είναι άμεσα διαθέσιμα σε ποσότητες όλο το χρόνο, προκειμένου να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας που διοργανώνουν θεματικά events και πάρτι! Στολή Spiderman ΑυθεντικήΣτολή WonderwomanΣτολή Ironman αυθεντική και όλες οι στολές Marvel και DC comics διαθέσιμες όλο το χρόνο! Στολές μασκότ, στολές κλόουν, στολές πειρατών, στολές αρχαία Ελλάδα, αποκριάτικες στολές κινέζων, αποκριάτικες περούκες, αποκριάτικα καπέλα για παραστάσεις, μάσκες βενετσιάνικες θεάτρου και όλα τα θεματικά αξεσουάρ, καπέλο αποφοίτησης, παραδοσιακές Στολές Αμαλία φορεσιές, Στολές Τσολιά και Τσαρούχια, Αποκριάτικα Γάντια για Χορευτικά και χιλιάδες αξεσουάρ για τις στολές σας, για θεατρικές και χορευτικές ομάδες, μακιγιάζ Halloween, είδη Halloween πρωτότυπα και οικονομικά, Στολές Halloween και χριστουγεννιάτικες στολές όπως στολή Άη Βασίλη και κλακέτα σκηνοθέτη, όλα άμεσα διαθέσιμα όλο το χρόνο με ένα κλικ στο www.looklike.gr και παράδοση σε 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα!