Κι εκεί που λέγαμε «καλό καλοκαίρι», τελειώνουν οι περιβόητες διακοπές (οι οποίες για πολλούς διαρκούν μόλις μία εβδομάδα) και μόλις βρεθούμε με οικεία πρόσωπα, αφενός μεν διστάζουμε λίγο, αφετέρου δε ευχόμαστε, «καλό…. χειμώνα» ;;;

Για σταθείτε βρε παιδιά! Φοράμε ακόμη τα καλοκαιρινά μας ρούχα, ο καιρός είναι ζεστός, (εντάξει, κάνουμε ότι δεν αισθανόμαστε τη δροσούλα το βράδυ), τα σχολεία δεν άνοιξαν ακόμη και μερικοί λουόμενοι στα νησιά δημοσιοποιούν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με hashtag stillsummer κλπ. Είναι δύσκολο να αποχαιρετήσει κανείς το ζεστό καλοκαιράκι και την ανεμελιά του. Αυτή η επαναφορά στις δουλειές και στους ρυθμούς των πόλεων για πολλούς δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Γι’ αυτό και δεν αγαπάμε το Σεπτέμβριο. Γιατί έτσι μαυρισμένοι όπως είμαστε, αντί να πάμε στην παραλία ξανά, ξυπνάμε στις 8 το πρωί και κατεβαίνουμε την Κηφισίας όλο νεύρα. Εγώ πάντως, άκουσα μια σχετική ευχή που θα υιοθετήσω στο εξής κάθε περίοδο μετά τις διακοπές μου: Καλό αποκαλόκαιρο! ‘Αλλωστε υπάρχουν αρκετά πράγματα που θυμίζουν καλοκαίρι και μπορούμε να τα κάνουμε το Σεπτέμβριο.

Barbeque στα μπαλκόνια και στους κήπους: Έχει ιδανική θερμοκρασία για φαγητό με φίλους στην αυλή ή τη βεράντα του σπιτιού. Φορέστε μια ζακετούλα και απολαύστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας πριν μπουν τα κρύα για τα καλά και τότε θα βγαίνετε στη βεράντα μόνο για να απλώσετε τα ρούχα.

Μεσημεριανά παιδικά πάρτι: Όλα τα παιδάκια έχουν γυρίσει από τις διακοπές τους, αλλά τα σχολεία και οι δραστηριότητες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Επινοήστε ένα θεματικό πάρτι και καλέστε τους φίλους των παιδιών σας να παίξουν από νωρίς το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Διακοσμήστε ανάλογα τον κήπο ή το σπίτι, καλέστε έναν ανιματέρ και δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να περάσουν καλά ακόμη και μέσα σε ένα δωμάτιο του διαμερίσματος!

Μουσικές ή θεατρικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους: Από την πρώτη κιόλας μέρα του Σεπτεμβρίου, διοργανώνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραδοσιακά γλέντια σε ανοιχτούς χώρους και θέατρα, σε πλατείες και γειτονιές. Αντί να κάθεστε στο σπίτι και να χαζεύετε φωτογραφίες από τις διακοπές σας, βρείτε ένα πρόγραμμα που σας αρέσει και παρακολουθήστε το!

Μήνας είναι, θα περάσει!