Η ώρα για την πιο διασκεδαστική γιορτή του χρόνου πλησιάζει και σιγά σιγά οι μεγάλες αλλά και οι μικρότερες πόλεις που διοργανώνουν καρναβάλι ξεκινάνε να προετοιμάζονται!

Οι Απόκριες αποτελούν για την πλειοψηφία των ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας,  μια περίοδος για ξεφάντωμα, κεφάτων πάρτι και εντυπωσιακών μεταμφιέσεων!  Και αν πιστεύει κανείς, ότι οι Απόκριες είναι κυρίως για παιδιά καλό είναι να το ξανασκεφτεί και να αφήσει τον εαυτό του λίγο πιο χαλαρό και να μπει στο κλίμα! Μπορεί για τα παιδιά να είναι η στιγμή για να φορέσουν την αγαπημένη τους αποκριάτικη στολή σούπερ ήρωες ή την αποκριάτικη στολή πριγκίπισσας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και τα πιο «μεγάλα παιδιά» δεν έχουν την ευκαιρία να μεταμφιεστούν και να ντυθούν και να πάρουν μέρος στο πάρτι μασκέ ή το καρναβάλι!

Ας δούμε, όμως παρακάτω πότε ξεκινάνε φέτος οι Απόκριες 2021 έτσι ώστε να μπορέσετε να δείτε την ατζέντα σας και να κλείσετε από τώρα πιθανές ημερομηνίες για πάρτι μασκέ!

Οι Απόκριες έχουν διάρκεια τριών εβδομάδων και ξεκινάνε πάντα με την Αρχή του Τριωδίου, γνωστή και ως Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, που φέτος πέφτει 21/2/2021 και ολοκληρώνεται την Κυριακή, πριν την Καθαρά Δευτέρα, γνωστή ως Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής, όπου διεξάγονται οι μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα, 14/3/2021. Η Καθαρά Δευτέρα φέτος πέφτει 15/3/2021 όπου αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή, η μεγάλη νηστεία για το Πάσχα!

Στο διάστημα ανάμεσα στην αρχή του Τριωδίου και της Καθαράς Δευτέρας πραγματοποιούνται πάρτι μασκέ και εκδηλώσεις και φυσικά υπάρχει η Τσικνοπέμπτη, η γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης. Ημερολογιακά εορτάζεται έντεκα ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα και φέτος η Τσικνοπέμπτη πέφτει 4/3/2021!

Βάλτε λοιπόν την καλή σας διάθεση, αφήστε για λίγο, πίσω τις έννοιες και τις σκοτούρες και διαλέξτε το πιο κεφάτο πάρτι μάσκε για να πάρετε μέρος! 

Στη συλλογή του www.looklike.gr μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες αποκριάτικες στολές για αγόρια και αποκριάτικες στολές για κορίτσια, αλλά και αποκριάτικες στολές για μεγάλους σε τεράστια ποικιλία σχεδίων και μεγεθών! Και μην ανησυχείτε, αν δεν είναι fan των αποκριάτικων στολών, στο www.looklike.gr μπορείτε να βρείτε χιλιάδες οικονομικά, αποκριάτικα αξεσουάρ μεταμφίεσης για να πάρετε ιδέες και να φτιάξετε «στα μέτρα σας» τη μεταμφίεση που θέλετε!