Αν τύχει να βρεθείτε σε αποκριάτικο παιδικό πάρτι θα έχετε ίσως προσέξει ότι εν πολλοίς ο παιδικός πληθυσμός χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στον πολύχρωμο και το ροζ (άντε μωβ) πληθυσμό.

Στην πρώτη κατηγορία έχουμε τα περισσότερα αγοράκια με τους σουπερήρωες, τους ήρωες από τις ταινίες, τα κόμιξ, τα βιβλία κλπ. Απέναντι τους, στην άλλη κατηγορία παίζουν τα κοριτσάκια με τις διάφορες εναλλαγές του θέματος με αποκριάτικη στολή βασίλισσα (αποκριάτικη στολή πριγκίπισσα, μαρκησία, κόμισσα, αποκριάτικη στολή νεράιδα, κλπ.)

Αν μάλιστα μιλάμε για αποκριάτικο πάρτι γενεθλίων όπου το πρόσωπο της ημέρας είναι κοριτσάκι, τότε σχεδόν νομοτελειακά ο χώρος πλημμυρίζει με αποκριάτικη στολή πριγκίπισσα ροζ. Η αλήθεια όμως είναι ότι δε χρειάζεται να είναι έτσι – υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και είναι στο χέρι των γονιών να παρέχουν κι άλλες επιλογές  (τώρα το αν θα πείσουν είναι άλλο θέμα αλλά αξίζει μια προσπάθεια).

Πριγκίπισσα ναι, ροζ… όχι απαραίτητα

Για τις μικρές μας φίλες που δεν είναι έτοιμες να απομακρυνθούν από την πεπατημένη ένα πρώτο βήμα στις αποκριάτικες περιπέτειες θα ήταν να κρατήσουν το μοτίβο αλλά να αλλάξουν το χρώμα. Από σιέλ στολές νεράιδες μέχρι θαλασσιές στολή Σταχτοπούτα, επιλογές υπάρχουν και είναι αρκετές προκειμένου να βρεθεί λύση που θα συνδυάζει την πρωτοτυπία με τα γνώριμα. Ενδείκνυται για τις αρκετά μικρότερες (και συχνά λιγότερο συζητήσιμες) φίλες μας. Άλλωστε από τότε που έκανε το ντεμπούτο της η στολή Elsa Frozen αυθεντική, έχει κατακτήσει τις καρδιές των κοριτσιών χωρίς ίχνος ροζ!!! 

Πειρατίνα

Η αποκριάτικη στολή πειρατίνας είναι ιδανική λύση για κοριτσάκια με μεγαλύτερο αδερφό τα οποία και έχουν εκτεθεί (βλ. τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου) από νωρίς σε έννοιες όπως κουρσάροι, ξίφη, καπέλα πειρατικά, νεκροκεφαλές κλπ. Αν έχουν περάσει μερικές Απόκριες με το παραδοσιακό λουκ, μερικές ακόμα με το πιο ‘εναλλακτικό’ προηγούμενο και αν έχουν μεσολαβήσει και μερικές προβολές Πειρατών της Καραϊβικής, το πεδίο είναι έτοιμο. Αρχίστε τις προτάσεις. Οι επιλογές για αποκριάτικες στολές είναι πολλές.

Μάγισσα

Αν τα ‘μαγικά’ και η αντίστοιχη θεματολογία εμφανίζεται στα ενδιαφέροντα με ιδιαίτερη συχνότητα, τότε η αποκριάτικη στολή μάγισσα προσφέρεται. Προσθέστε μπόλικη φαντασία και γιατί όχι μια ιστορία πίσω από τη στολή για να έχει πιο ενδιαφέρον ή βάλτε και τον παράγοντα μακιγιάζ αποκριάτικο – τέλεια ευκαιρία για πειραματισμό χωρίς πολλά πολλά όρια. Η διάθεση για απομάκρυνση από τα γνωστά είναι εγγυημένη!

Στη συλλογή του Looklike.gr, θα βρείτε όλο το χρόνο τις πιο ποιοτικές αποκριάτικες στολές για παιδιά, κατάλληλες για θεατρικές παραστάσεις και για παιδικά δώρα. Τα παιδιά αγαπούν τη μεταμφίεση και μια αποκριάτικη στολή αποτελεί πάντα πολύ όμορφη ιδέα για το καθημερινό τους παιχνίδι.