Πολλά από τα έθιμα και τις πρακτικές που ακολουθούμε με χαρά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, είναι εισαγωγής.

Μπορεί οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα να είναι «δικά» μας, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου και του σπιτιού, το φιλί κάτω από το γκι ή για την εμφάνιση του Άι Βασίλη (βλ. κ εδώ περί στολή Άι Βασίλη). Φυσικά, κανείς δεν είναι εναντίον των… πολιτιστικών δανείων (μόνο των οικονομικών).

Η υιοθεσία άλλων εθίμων και παραδόσεων εμπλουτίζει τη δική μας και εναρμονίζει τους εορτασμούς με την εποχή και τον υπόλοιπο κόσμο. Μια εναρμόνιση που γενικά δεν περισσεύει τελευταία.

Παρόλα αυτά, ορισμένα χριστουγεννιάτικα έθιμα άλλων χωρών ευτυχώς δε «ρίζωσαν» πότε στην Ελλάδα – και αν όλα πάνε καλά τη γλιτώσαμε για τα καλά και δε θα έρθει ποτέ η στιγμή που θα χρειαστεί να τα «ξεχορτιαριάσουμε». Παραδείγματα προς αποφυγή λοιπόν...

Χριστούγεννα και σπάσιμο πιάτων; Πώς;

Στην Οαχάκα του Μεξικό οι εορτασμοί περιλαμβάνουν πλήθος κόσμου, που την παραμονή των Χριστουγέννων βγαίνουν στους δρόμους και χτυπάνε τις πόρτες, αναπαριστώντας την προσπάθεια του Ιωσήφ και της Μαρίας να βρουν κατάλυμα - ΟΚ μέχρι εδώ. Στη συνέχεια όμως, πηγαίνουν στον καθεδρικό ναό της πόλης και αρχίζουν το σπάσιμο των πιάτων! Είδαμε και πάθαμε να το σταματήσουμε από τα μπουζούκια, μην ξαναμπλέξουμε…

Χριστούγεννα και κοτόπουλο; Πλησιάζουμε...

Το παραδοσιακό τραπέζι των Χριστουγέννων είναι κάτι που όλοι περιμένουν και είναι ένα έθιμο που τηρείται σχεδόν σε όλες τις χώρες – και στην Ιαπωνία. Με τη διαφορά ότι το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο «πάρτι» στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου λαμβάνει χώρα στα KFC! Η εταιρεία δηλώνει (τρίβοντας τα χέρια της) ότι κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις του έτους την παραμονή των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα και νεκροταφεία; Το χάσαμε πάλι

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα πρέπει να τιμούμε και να θυμόμαστε τους δικούς μας ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή – όμως όλα είναι θέμα timing. Οι Φιλανδοί θεωρούν ότι η καλύτερη στιγμή για να το κάνουν είναι τα Χριστούγεννα και κάνουν απαραιτήτως μια στάση στα νεκροταφεία…

Χριστούγεννα και τρόμος; Μα αυτό είναι το Helloween!

Καμιά άλλη γιορτή δεν σημαίνει πιο πολλά για τα παιδιά από τα Χριστούγεννα. Τα ενθουσιασμένα πιτσιρίκια διαλέγουν δώρα, ντύνονται με στολή αστεράκι, ψάχνουν τον Άι Βασίλη και απολαμβάνουν τις διακοπές. Οι Αυστριακοί, θέλοντας προφανώς να τους κόψουν τη φόρα, μεταμφιέζονται σε διαβολικά πλάσματα – τα οποία λένε Krampus – και τριγυρίζουν στους δρόμους τρομοκρατώντας ανυποψίαστους μπόμπιρες. Σατανικό!

Χριστούγεννα και γλυκά; Εδώ είμαστε!

Σε εμάς το γαλλικό «ρεβεγιόν» έχει πάρει τη μορφή μιας επίσημης συνάθροισης, με απαραιτήτως καλό φαγητό (μερικά παιδιά ντύνονται με λαμπερά αξεσουάρ μεταμφίεσης). Στην Προβηγκία όμως ξεπερνούν την υπερβολή με χαρακτηριστική άνεση: το τραπέζι περιλαμβάνει απαραιτήτως ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 13 επιδόρπια που πρέπει να γευτούν οι καλεσμένοι. Το μήνυμα για ταπεινότητα από τη γέννηση του Θεανθρώπου σε φάτνη προφανώς δεν έφτασε στη Νοτιοανατολική Γαλλία…

Δείτε επίσης: 

Χιόνια στο καμπαναριό που Χριστούγεννα σημαίνει, χιόνια στο καμπαναριό ξύπνησε όλο το χωριό! Με χιόνια ή χωρίς, τα Χριστούγεννα αποτελούν την αγαπημένη εποχή, πολλών μικρών αλλά και μεγάλων και τι πιο ιδανικό για να μπούμε σε κλίμα γιορτών από μια στολή του πιο αγαπημένου αγίου.... του Αη Βασίλη! Βέβαια, εκτός από στολή Αη Βασίλη, εδώ θα βρείτε επίσης στολή Αγιοβασιλίναςχριστουγεννιάτικες παιδικές στολέςστολή ξωτικού, στολή αγγέλου, στολή Αστεράκι και φυσικά όλα τα αξεσουάρ που χρειάζονται όπως; κουδούνα Άη Βασίλησάκος Άη Βασίλη για τα δώρα, γυαλιά Αη Βασίληγενειάδα Άη Βασίλη και πολλά ακόμα είδη που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Και φυσικά διαθέσιμα όλο το χρόνο, γιατί δεν ξέρεις ποτέ, πότε θα ξεκινήσει ο Αη Βασίλης και τα ξωτικά του τις προετοιμασίες για τις φετινές γιορτές! Φθηνές και πρωτότυπες ιδέες για τα Χριστουγεννιάτικα πάρτι σας! 

Πολλές οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχετε να παρευρεθείτε και ψάχνετε ποιοτικές στολές Άγιου Βασίληχριστουγεννιάτικες παιδικές στολές, Ξωτικό των Χριστουγέννων, Μάγου, Χριστουγεννιάτικη στολή Βοσκός | Εδώ, θα βρείτε συγκεντρωμένες τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες στολές ενηλίκων, σε τιμές ασυναγώνιστες! Επίσης μπορείτε να βρείτε και τα αντίστοιχα αξεσουάρ μεταμφίεσης όπως περούκα και γενειάδα Αη Βασίλη, γυαλιά Αη Βασίλη, κουδούνα, σάκος Άγιου Βασίλη καθώς και πολλά ακόμα είδη, που περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Αν αυτές τις γιορτές, χρειάζεται να κάνετε το ρόλο του Αη Βασίλη ή της Αγιοβασιλίνας, τότε στη συλλογή μας θα βρείτε στολές Αη Βασίλη και πολλές χριστουγεννιάτικες στολές σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και τιμών! Επίσης θα βρείτε στολές για όλους τους ρόλους της σχολικής χριστουγεννιάτικης γιορτής καθώς και αξεσουάρ για χριστουγεννιάτικες μεταμφιέσεις! Στολές Αη Βασίληστολή Αγιοβασιλίναςστολή ξωτικό των ΧριστουγέννωνΠαιδική στολή για Άγιο Βασίληστολή Παναγίαστολή Ιωσήφστολή Μάγος με τα δώραχριστουγεννιάτικη στολή Βοσκόςστολή Αστέρι χριστουγέννωνστολή Χιονάνθρωποςστολή Νέος Χρόνοςστολή Παλιός Χρόνος. Για τα αγαπημένα μας ξωτικά των Χριστουγέννων, θα βρείτε αρκετά σχέδια σε ποιοτικές στολές για ενήλικες και παιδιά καθώς και κουδούνα άη Βασίλησκούφος ξωτικούπαπούτσια ξωτικούκαλσόν ξωτικούπερούκα άη βασίλη και γενειάδα αη Βασίλη καλής ποιότητας για επαγγελματίες animateur.