2105722257

Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ SUCCESS STORY ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ

Ανέβηκε24-02-2021

Το να γίνεις διάσημος παγκοσμίως είναι δύσκολο. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να είσαι ταυτόχρονα και αγαπητός, χωρίς να υπάρχει σχεδόν κανένας ανάμεσα στα δισεκατομμύρια που να σε αντιπαθεί. Και σχεδόν ακατόρθωτο είναι να το καταφέρεις ξεκινώντας από ένα θρησκευτικό background - το οποίο δεν ενστερνίζονται απόλυτα όλοι οι fans σου εκεί έξω. Για την ακρίβεια, όλο αυτό είναι τόσο απίθανο που μόνο ένας το έχει καταφέρει έως τώρα: ο υπερεθνικός σταρ των χριστουγεννιάτων εορτασμών, ο πανταχού αγαπημένος Άι Βασίλης.

Διεθνής καριέρα

Η παγκοσμίως αναγνωρίσιμη λαογραφική φιγούρα με την πλούσια λευκή γενειάδα άη Βασίλη, την κόκκινη στολή και – μήπως να του το πει κανείς; - τα κάποια παραπανίσια κιλά, αν και χριστιανικής καταγωγής, κάνει την εμφάνισή της σε κάθε γωνιά του κόσμου. Από την Κίνα και την Ιαπωνία κι από την Αφρική ως την Κορέα η επιτυχία είναι η ίδια - ασχέτως θρησκευτικών πιστεύω του πληθυσμού. Μπορεί σε αυτό να βοηθάει βέβαια η παγκόσμια τουρνέ που κάνει αδιαλλείπτως μια φορά το χρόνο – κάθε χρόνο – τα τελευταία 2000 χρόνια πάρα κάτι. Ακούραστος ο άγιος – μήπως να κατεβεί για υποψήφιος;

Όνομα βαρύ σαν ιστορία

Ένας από τους λόγους της επιτυχίας ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι στο «πρόσωπο» του Άι Βασίλη ενσωματώθηκαν διάφοροι άγιοι και λαϊκοί ήρωες. Ο δικός μας, ορθόδοξος Άγιος Βασίλειος, είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο οποίος έζησε στην Καππαδοκία, θεωρείται ο

δημιουργός της οργανωμένης φιλανθρωπίας και αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο στις 31 Δεκεμβρίου του 378. Γι’ αυτό άλλωστε και στην ελληνική παράδοση, μοιράζει τα δώρα την Πρωτοχρονιά και όχι τα Χριστούγεννα.

Οι δυτικοευρωπαίοι όμως εμπνεύστηκαν περισσότερο από τον Άγιο Νικόλαο (εξού και Santa Claus), αρχιεπίσκοπο Λυκίας και γνωστό για την προσφορά του στους φτωχούς. Στις παραδόσεις και τα χαρακτηριστικά του Άι Βασίλη ενσωματώθηκαν και τοπικές δοξασίες, όπως του Father Christmas των Άγγλων ή του Pére Nöel των Γάλλων και των Ολλανδών, ακόμα και παγανιστικής, προχριστιανικής προέλευσης. Η εμφάνισή του στην παιδική λογοτεχνία στα τέλη του 19ου αιώνα και βεβαίως η συμμετοχή του στις χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις της Coca-Cola τη δεκαετία του 1930 (ούτε σύμβαση να είχαν), εδραίωσε τη φιγούρα αλλά και την εμφάνιση του Άι Βασίλη στις συνειδήσεις όλων – και ειδικά των παιδιών.

Δίνοντας σε όλους από κάτι

Η εικόνα του καλοκάγαθου, χαμογελαστού γέροντα και η σύνδεσή του στα μυαλά του κόσμου με παραδόσεις από τόσες περιοχές του πλανήτη, είναι αρκετές για να καταλάβει κανείς την επιτυχία του. Όμως δεν είναι μόνο αυτό: τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάνουν τη διαφορά. Ποιός θα μπορούσε να μη λατρεύει το χαρακτήρα που έρχεται φορτωμένος με δώρα για τα παιδιά και ευχές για αγάπη και ειρήνη κάθε Χριστούγεννα - μια περίοδος που είναι άλλωστε κι η πιο συναισθηματικά φορτισμένη του χρόνου; Ακόμη και αν έχετε σταματήσει να πιστεύετε εδώ και χρόνια στην ύπαρξή του Άι Βασίλη, είναι απίθανο να συναντήσετε κάποιον που τον υποδύεται και να μην χαμογελάσετε σαν παιδί. Εσωτερικά έστω. Στολή Αη Βασίληστολή Αγιοβασιλίνας, στολή Ξωτικό των Χριστουγέννων και πολλά ακόμα σχέδια για κάθε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση άμεσα διαθέσιμα! Στολές για όλους τους ρόλους της σχολικής χριστουγεννιάτικης γιορτής! Παιδική στολή για Άγιο Βασίλη, Μάγος με τα δώρα, Βοσκός, ξωτικό των Χριστουγέννων κ.α. Στολές για ξωτικά των Χριστουγέννωνστολές ξωτικού για παιδιά, σκούφος ξωτικού, παπούτσια ξωτικού κ.α.

Χρειάζεται να κάνετε τον Αη Βασίλη στη σχολική παράσταση; Ή θέλετε φέτος τα δώρα στα παιδιά σας να τα φέρει ο Άγιος Βασίλης; Ή τέλος είστε επαγγελματίας animateur και χρειάζεστε χριστουγεννιάτικη στολή Άη Βασίλη ή Στολές ΞωτικώνΕδώ θα βρείτε δεκάδες στολές ενηλίκων σε χριστουγεννιάτικα σχέδια, που μπορούν να καλύψουν κάθε σας ανάγκη!

Μενού