2105722257

Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ STEM - Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΛΟΓΩ COVID

Ανέβηκε24-02-2021

Κατά τη διάρκεια του lockdown τον Μάρτιο του 2020, τα περισσότερα σχολεία στη Δυτική Ευρώπη έκλεισαν. Ήταν μια νέα πρόκληση για τους γονείς που έπρεπε να εργαστούν από το σπίτι και ταυτόχρονα να υποστηρίξουν τα παιδιά τους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα εκμάθησης.

Τα παιχνίδια της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM Science, Technology, Engineering, and Math based toys) ήταν μια βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τη νέα πρόκληση. Τα επιστημονικά / εκπαιδευτικά παιχνίδια περιλαμβάνουν οποιοδήποτε παιχνίδι του οποίου η κύρια λειτουργία είναι να εκπαιδεύει τα παιδιά στην επιστήμη, τη γεωγραφία, την ιστορία ή άλλη ακαδημαϊκή πειθαρχία.

Ο όρος STEM δημιουργήθηκε από τα αρχικά των λέξεων Science (επιστήμη) – Technology (τεχνολογία) – Engineering (μηχανική) – Math (μαθηματικά). Τα παιχνίδια που χαρακτηρίζονται ως STEM θα πρέπει να ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω κατηγορίες. Το 2019, οι πωλήσεις αυτών των παιχνιδιών ανήλθαν σε 378,9 εκατομμύρια ευρώ στη Δυτική Ευρώπη με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2% την περίοδο 2014-2019 παρόμοιο με τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης. Ωστόσο, η περιοχή διαθέτει ανεκμετάλλευτο δυναμικό που οι εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν.

Ο πανδημικός κορονοϊός διέκοψε ολόκληρο τον κόσμο, αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να επιβάλουν lockdown στις χώρες τους για τον έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου. Στις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τα σχολεία έκλεισαν, αναγκάζοντας περισσότερα από 57 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 3-12 ετών να αντικαταστήσουν τη μάθηση στην τάξη με διαδικτυακά μαθήματα. Μερικοί γονείς επέλεξαν να κάνουν σχολείο στο σπίτι των παιδιών τους. Ωστόσο, η εκπαίδευση στο σπίτι παρουσίασε στους γονείς μοναδικές προκλήσεις, ειδικά εάν έπρεπε να εργάζονται ταυτόχρονα και αυτοί από το σπίτι. Για να γίνει πιο παραγωγικό το παιδί στο σπίτι, ορισμένοι γονείς επέλεξαν να αγοράσουν παιχνίδια STEM.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την ενίσχυση των παιχνιδιών STEM είναι ο ανταγωνισμός με το χρόνο οθόνης (tablet, κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση). Τα παιδιά τείνουν να είναι πιο κοντά στην τεχνολογία από ότι τους γονείς τους και λόγω αυτού, οι περισσότεροι γονείς πια, αγωνίζονται να αποτρέψουν αυτό το φαινόμενο. Για την αντιμετώπιση αυτής της ανησυχίας, ορισμένοι κατασκευαστές παιχνιδιών προσφέρουν τώρα παιχνίδια STEM προσανατολισμένα στην ηλικία, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα εισαχθούν σταδιακά στην τεχνολογία.

Η εμβληματική μάρκα της Mattel για νήπια Fisher-Price, προσφέρει το Kinderbot ™, ένα διαδραστικό παιχνίδι μάθησης που διδάσκει νήπια (ηλικίας 3-6) αρχικά μαθηματικά έννοιες, χρώματα, σχήματα κ.λπ. Ο εκπαιδευτικός φορητός υπολογιστής από την κινεζική εταιρεία παιχνιδιών VTech έχει σχεδιαστεί υποστήριξη παιδιών με σχολικά θέματα όπως τα μαθηματικά, το αλφάβητο, η ορθογραφία, τα ζώα και η γεωγραφία. Αυτά τα θέματα διδάσκονται με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο, καθιστώντας αυτά τα παιχνίδια πολύ ελκυστικά τόσο για παιδιά όσο και για γονείς. Σύμφωνα με την Euromonitor International, τα επιστημονικά / εκπαιδευτικά παιχνίδια αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 4% στις πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη.

Για να αξιοποιήσουν αυτήν την αναμενόμενη ανάπτυξη, οι κατασκευαστές παιχνιδιών πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους στοχεύουν σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, καθώς αυτό θα είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι το παιχνίδι είναι κατάλληλο για την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες που μαθαίνουν τα παιδιά.

Αυτό το άρθρο της Euromonitor International βασίζεται σε εθνικές στατιστικές / ΟΗΕ. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ κάντε κλικ εδώ.

Σε παλαιότερο blog post του Looklike.gr, έχουμε αναφέρει κι άλλες ιδέες για το παιχνίδι στο σπίτι με διαδραστικό χαρακτήρα, που ίσως βοηθήσει στην απομάκρυνση των παιδιών από κάθε είδους οθόνη.

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν με διάφορους τρόπους. Αγαπούν το τραγούδι, το χορό και τις μεταμφιέσεις! Το να παίζουν φορώντας μια αποκριάτικη στολή, είναι πολύ διασκεδαστικό και η μεταμφίεση ενθαρρύνει το παιχνίδι φαντασίας.

Αγαπά το παιδί σας να προσποιείται ότι είναι πυροσβέστης; Τί γίνεται με τους πειρατές ή τις νεράιδες; Το φανταστικό παιχνίδι δεν έχει τέλος, μπορεί να αγγίξει τα πιο τρελά τους όνειρα και να κάνει το παιχνίδι στο σπίτι πολύ ενδιαφέρον!

Οι αποκριάτικες στολές είναι μια πρωτότυπη ιδέα για δώρο γενεθλίων και δεν υπάρχει παιδί που να μην εκτιμήσει αυτή τη φανταστική ιδέα! Υπάρχουν επίσης, φανταστικές dress-up στολές, ποιοτικές και πρωτότυπες, με τις οποίες τα παιδιά αγαπούν να παίζουν όλο το χρόνο! Δοκιμάστε το! Διαβάστε περισσότερα εδώΜενού