2105722257

Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00

Η ΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Ανέβηκε07-11-2023 Από

Η ιστορία ξεκινάει με τον Άγιο Νικόλαο, τον προδρόμο του Άγιου Βασίλη, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός ως Άγιος Νικόλαος της Μυρολυβίου. Ο Άγιος Νικόλαος ήταν επίσης επίσκοπος της Μυρολυβίου στην Τουρκία, και οι εικόνες του τον απεικονίζουν συνήθως με κόκκινα ψηλά μάγουλα, λευκό πώμα, και κόκκινα ρούχα. Το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει τον αγώνα του επισκόπου Νικόλαου για τον χριστιανισμό και την προστασία των παιδιών.

 

Όταν ο Άγιος Βασίλης αναπτύχθηκε ως ένας διακριτικός χαρακτήρας, η επιρροή του Άγιου Νικολάου ήταν αναπόφευκτη. Ο Άγιος Βασίλης κληρονόμησε το κόκκινο χρώμα και τα ρούχα από τον Άγιο Νικόλαο, καθώς και τον ρόλο του φορέα των δώρων. Καθώς η εικόνα του Άγιου Βασίλη εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, το κόκκινο χρώμα της στολής του έγινε σύμβολο του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος και της αγάπης και της φιλανθρωπίας που εκπροσωπεί ο Άγιος Βασίλης.

 

Συνοψίζοντας, η στολή του Άγιου Βασίλη, με το κόκκινο χρώμα της, συμβολίζει την αγάπη, τη φιλανθρωπία και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Αυτό το σύμβολο έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο και συνδέεται στενά με την παράδοση των Χριστουγέννων, προσφέροντας χαρά και ευτυχία στα παιδιά και τους ενήλικες κάθε χρόνο.

Μενού